Umanitara GTC – ADCN – Nehoiu 2022

60 de participanți, 30 de mașini 4×4, 2 zile pline de emoții dintre cele mai puternice și un unic scop, acela de a sprijini oamenii mai putin norocoși și de a le darui acestora din binele pe care viața ni l-a dăruit nouă!

Povestea noastră de Crăciun este despre oameni și perioada în care cei mai puțini norocoși sau uitați de timp și soartă au nevoie mai mult ca oricând de ceilalți. Nu contează vremea, nu contează noroiul sau alte impedimente,  ceea ce poate reprezintă un hobby pentru unele persoane, s-a transformat weekedul acesta, 16 – 17 decembrie, în obligație umană, și datorie morală față de cei ce ne asteaptă ca imagine a izbavirii nevoilor lor. În perioada aceasta toți suntem mai bogați, noi sufletește pentru că îi ajutăm pe cei care au cea mai mare nevoie de noi, ei pentru că nu sunt uitați și ocoliți.

Un copil care a îmbracat geacă pe care a primit-o. Era zgribulit… câte geci oare nu au ramas mici și stau prin dulapuri prin oraș?

O mamă … nu știa cum să mulțumească și nu-i venea să creadă ca a primit încălțări pentru 6 copii. Iar noi le-am adunat de la prieteni (!)

Dar știți ce a fost cel mai greu ?

Să vezi zâmbetul și strălucirea din ochii unui copil, nu mai mare de 4 ani, o bucurie de o sinceritate zdrobitoare ….îmbratisând micul sac de cartofi care era in “pachetul umanitar”.

Un bătrân cu greu și-a potolit plânsul când ne-a văzut, rămas văduv și fără cei doi copii, cu greu își mai putea imagina că cineva îi va călca pragul de sărbători.

… Și bătrânica, rămasă aproape singură într-un sat întreg, care își împarte suspinele cu singurul suflet care îi mai este alături, o căpriță ce uneori pare că intelege precum un om greutățile timpului, pe care a adăpostit-o iarna aceasta alături de ea, în bucătărioara mică dar extrem de primitoare.

Povestea nostră, este mai mult decât un roman, întins pe veacuri, care dezvăluie extrem de multe povești de viată, povești impresionante, povești despre timp, unele triste, altele pline de bucurie și în fiecare an, cu ajutorul dumneavoastră mai scriem câte un capitol, iar fiecare final aduce multă bucurie, speranță și ne învață pe noi toți să prețuim lucrurile simple și să dăruim cu multă dragoste din tot ce avem!

Pregatirea pachetelor umanitare – Sala Sporturilor Nehoiu

Moș Crăciun nu uită niciodată de familiile nevoiașe și astăzi a poposit în satele izolate din orașul Nehoiu și comuna Siriu – Stănila, Curmătură, Valea Nehoiului, Vinețisu, Mușcelușa și Bonțu <3 pentru a aduce zambete pe chipurile celor încercați de soartă și pentru a le umple sufletele de bucurie!

Sărbători minunate!

Fii zilnic motivul pentru care cineva ajunge să creadă în bunătatea oamenilor!