” Este cu mare bucurie și satisfacție că astăzi putem să anunțăm finalizarea cu succes a proiectului nostru de consultare primării-ONG-cetățeni, o inițiativă ambițioasă care, sperăm noi să aducă o schimbare semnificativă în comunitățile noastre. Prin intermediul efortului nostru colectiv și al sprijinului generos din partea Primăriei Nehoiu și Primăriei din Siriu, am reușit să construim o punte de comunicare și consultare care să aducă cetățenii mai aproape de deciziile locale și să dezvolte o colaborare constructivă.

Mircică Maria Mirela

Manager de Proiect

Această inițiativă ambițioasă, finanțată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 din Fondul Social European, a fost construită să aducă schimbări semnificative în dinamica comunicării și participării în comunitățile Nehoiu și Siriu.

REZULTATE:

  • O Platformă Inovatoare pentru Comunicare și Consultare:

Punctul central al acestui proiect revoluționar îl reprezintă „Proactiv”, o aplicație inovatoare disponibilă pe platformele web, Android și iOS. Această aplicație servește ca o punte de comunicare directă între cetățeni, primării și organizațiile neguvernamentale (ONG-uri).

  • Pentru un Dialog Mai Deschis:

Prin intermediul funcționalităților cheie ale aplicației „Proactiv”, cetățenii au acum acces la o paletă largă de instrumente pentru a-și face auzită vocea și a contribui la dezvoltarea comunității. Aceștia pot sesiza rapid nereguli, pot introduce proiecte de dezvoltare locală și pot participa la sondaje și consultări online prin intermediul zonei „Parerea ta conteaza”.

  • Implicare și Instruire Pentru O Comunitate Mai Activă:

Pe lângă dezvoltarea aplicației, proiectul a pus un accent semnificativ pe instruirea și pregătirea actorilor cheie. 50 de funcționari publici au beneficiat de instruire în utilizarea mecanismului de consultare, managementul conflictului, comunicarea asertivă și rezolvarea problemelor, pentru a oferi o experiență mai eficientă și transparentă cetățenilor. De asemenea, 50 de voluntari au fost instruiți să fie ambasadori activi în comunitate, iar 100 de cetățeni au fost învățați să utilizeze eficient mecanismul de consultare.

  • Un Mecanism Bazat pe Nevoile Comunității:

O componentă esențială a proiectului a fost o cercetare amplă, în cadrul căreia au fost colectate 386 de răspunsuri cu privire la nevoile cetățenilor în ceea ce privește serviciile oferite de primării. Rezultatele cercetării au stat la baza dezvoltării funcționalităților aplicației „Proactiv”, asigurând că aceasta răspunde în mod direct nevoilor reale ale comunității.

  • Un Pas Înainte pentru Dezvoltarea Comunitară:

Această inițiativă inovatoare reprezintă un pas important spre o comunitate mai informată, implicată și conectată. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Primăria Siriu și Primăria Nehoiu și suntem mândri că am putut aduce o schimbare pozitivă în comunitățile noastre.

Pentru mai multe informații despre aplicația „Proactiv”, vă invităm să vizitați www.fiiproactiv.ro sau să ne contactați prin e-mail la office@proactiv.ro.

Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără efortul susținut al întregii echipe și sprijinul necondiționat al cetățenilor noștri.

Mulțumim tuturor celor care au făcut parte din această călătorie și care au contribuit la succesul acestui proiect. Suntem dedicați continuării eforturilor noastre pentru a menține spiritele ridicate și pentru a continua să construim punți între cetățeni, primării și ONG-uri, în favoarea unei dezvoltări durabile și incluzive.

Mircică Maria Mirela

Manager de Proiect