Suntem entuziasma╚Ťi s─â ├«mp─ârt─â╚Öim povestea reu╚Öitei noastre – un proiect ambi╚Ťios ce a prins via╚Ť─â sub umbrela Programului Opera╚Ťional Capacitate Administrativ─â, marc├ónd o etap─â semnificativ─â ├«n evolu╚Ťia comunit─â╚Ťilor Nehoiu ╚Öi Siriu.

Deschiderea C─âii Prin Analiza Ini╚Ťial─â: Receptivitate ├Ämbun─ât─â╚Ťit─â ╚Öi Consultare Mai Eficient─â ├Än prima etap─â a proiectului, am adus la lumin─â realit─â╚Ťile ╚Öi oportunit─â╚Ťile existente prin analiza detaliat─â a mecanismului actual de consultare a Prim─âriilor Nehoiu ╚Öi Siriu cu ONG-urile ╚Öi cet─â╚Ťenii. Rezultatul a fost un raport comprehensiv care a eviden╚Ťiat nu doar nevoile comunit─â╚Ťii, ci ╚Öi oportunit─â╚Ťile de ├«mbun─ât─â╚Ťire a proceselor de consultare.

Rezultat: Raport de Evaluare Grad Actual de Consultare al Prim─âriilor Nehoiu si Siriu cu ONG uri si Cet─â╚Ťeni

Aplca╚Ťia PROACTIV: Implementarea Mecanismului Modern: Vocea Cet─â╚Ťenilor, ONG-urilor ╚Öi Prim─âriilor ├Änt├ólne╚Öte Tehnologia O parte crucial─â a proiectului a fost introducerea unui mecanism modern de consultare, un pod virtual ├«ntre cet─â╚Ťeni, ONG-uri ╚Öi administra╚Ťia local─â. Aceast─â platform─â a permis cet─â╚Ťenilor s─â ├«╚Öi transmit─â ideile ╚Öi preocup─ârile pentru dezvoltarea local─â, consolid├ónd, ├«n acela╚Öi timp, capacitatea ONG-urilor de a juca un rol activ ├«n procesul de luare a deciziilor.

Cursuri de formare pentru Dezvoltare Local─â: Cursuri pentru Angaja╚Ťii Prim─âriilor Nehoiu ╚Öi Siriu: O alt─â realizare de seam─â a fost organizarea unor cursuri de instruire specializate pentru angaja╚Ťii Prim─âriilor Nehoiu ╚Öi Siriu, oferindu-le abilit─â╚Ťile necesare pentru a ├«n╚Ťelege ╚Öi implementa eficient feedback-ul ╚Öi propunerile venite din partea cet─â╚Ťenilor ╚Öi a ONG-urilor. Aceste cursuri au reprezentat o investi╚Ťie ├«n viitorul administrativ local, asigur├ónd o colaborare armonioas─â ├«ntre to╚Ťi actorii implica╚Ťi.

Organizarea unui curs de instruire pentru 50 de angaja╚Ťi ai Prim─âriilor Nehoiu ╚Öi Siriu a reprezentat un pas esen╚Ťial. Acesta a avut ca rezultat cre╚Öterea capacit─â╚Ťii administra╚Ťiei locale de a ├«n╚Ťelege ╚Öi prelua feedbackul ╚Öi propunerile transmise de c─âtre ONG-uri ╚Öi cet─â╚Ťeni.

Dezvoltare Continu─â: Capacitate ├Ämbun─ât─â╚Ťit─â a ONG-ului A.D.C.N. Pe parcursul proiectului, am ├«n╚Ťeles c─â dezvoltarea capacit─â╚Ťii nu poate fi limitat─â doar la institu╚Ťiile publice. Prin cursuri de perfec╚Ťionare ╚Öi certificare, am consolidat capacitatea organiza╚Ťiei noastre, Asocia╚Ťia pentru Dezvoltare Comunitar─â Nehoiu (A.D.C.N.), transform├ónd-o ├«ntr-un pilon solid al dezvolt─ârii locale.

Prin cursuri de formare, am reu╚Öit s─â cre╚Ötem capacitatea ONG-ului nostru de a se implica ├«n formularea ╚Öi promovarea dezvolt─ârii la nivel local. Acest efort a constat ├«n calificarea a 50 de angaja╚Ťi ╚Öi voluntari, asigur├ónd astfel o contribu╚Ťie durabil─â la progresul comunit─â╚Ťii.

Rezultat: Raportul de Evaluare a Implic─ârii ONG in Dezvoltarea Locala

­čîŹ Impact Durabil ├«n Comunitate ├Än final, rezultatele ob╚Ťinute sunt doar ├«nceputul unei c─âi lungi spre dezvoltare durabil─â. Ne angaj─âm s─â men╚Ťinem aceast─â dinamic─â ╚Öi s─â extindem platforma noastr─â de consultare ╚Öi colaborare. Suntem m├óndri c─â am reu╚Öit s─â cre─âm un model de implicare comunitar─â care s─â serveasc─â ca exemplu ╚Öi pentru alte regiuni.

Rezultat: Raport de Evaluare a Implic─ârii Cet─â╚Ťenilor ├«n Dezvoltarea Local─â;

Am introdus un instrument modern de transmitere a propunerilor de la cet─â╚Ťeni cu privire la dezvoltarea local─â. Acest mecanism a contribuit la cre╚Öterea capacit─â╚Ťii cet─â╚Ťenilor de a se implica activ ├«n formularea ╚Öi promovarea dezvolt─ârii locale, prin instruirea a 100 de cet─â╚Ťeni din Nehoiu ╚Öi Siriu.

Mul╚Ťumim tuturor celor implica╚Ťi, de la cet─â╚Ťeni la parteneri ╚Öi finan╚Ťatori, pentru sus╚Ťinerea ╚Öi contribu╚Ťia lor ├«n realizarea acestei viziuni.

Rezultat: Raport Final de Evaluare a Implic─ârii ONG-urilor ╚Öi a Cet─â╚Ťenilor in Dezvoltarea Local─â

­čĄŁ Cu recuno╚Ötin╚Ť─â ╚Öi dedicare,

Echipa A.D.C.N.